Fõoldal    Könyveink   Könyveinkrõl írták    Kapcsolat      Felad Rendelést

____     Szépnap könyvek

Nyelvtanítás-Nyelvoktatás

A világ nyelvtanáraink kedvenc segédanyaga nyelvtanításhoz!

 

nyelvtanítás, nyelvoktatás, segédanyag, Rinvolucri, angol tanítás, oktatás, nyelvtanítás, segédanyag, angol segédanyag, nyelvoktatás, angol nyelvtanítás, hatékony nyelvóra, waldorf, Rinvolucri, nyelvoktatás

Könyvajánló

Mi található ebben a könyvben?

     A nyelvóra életre keltésecímű könyvben olyan aktivitásra serkentő gyakorlatok vannak, melyeket a tanárok érdekes módon addig nem használnak a órán, amíg valakitől nem hallanak vagy egy könyvben nem olvasnak róluk. Ez azért lehetséges, mert a bemutatott gyakorlatok túlságosan is kézenfekvőek. Miért ne buzdítanánk például a tanulókat arra, hogy leírják saját kérdéseiket például olvasmányról, melyeket aztán feltehetnek a többieknek? A kérdések leírásával már eleve szövegértési munkát végeznek, és ki tudná jobban, mint ők maguk, hogy a csoportjuk mit ért, és mit nem? Miért határozzák meg ezt a tankönyv szerkesztői vagy a tanárok, amikor egy adott csoport egészen testközelből éli meg?

    A könyv számos olyan rövid gyakorlatot tartalmaz, mely könnyedén alkalmazható egy tankönyv bizonyos egységeinek a tanításakor. E könyv lehetőséget biztosít arra, hogy a tanár egy új dolgot próbáljon ki, és csak rövid távú kockázatot vállaljon.

    A legtöbb itt közölt gyakorlathoz minimális felkészülés szükséges, ezért ha például negyed tíztől kezdődik az első órám, elég háromnegyed kilenckor belelapoznom A nyelvóra életre keltésébe!

    E könyv nem csupán az éppen aktuális leckére vagy egységre fókuszál, hanem lehetőséget biztosít az előre való gondolkodásra és az ismétlésre is. Ha például egy könyvben a hetedik leckénél tartunk A nyelvóra életre keltésében vannak olyan gyakorlatok, melyek a tanulókat a legutolsó leckéhez is eljuttatják, és az előző hat lecke anyagából is ismételtetnek. Ezért a tanuló és tanár a tankönyvet teljes egészében látja át.

    Ezekben a gyakorlatokban a diákoké a főszerep, a tanár inkább mellékszereplő. Néhány esetben a tanár elmondja a példát vagy demonstrátorként vesz részt az órán, és a tanulók folytatják az órát. Más esetekben, azonnal belevetik magukat egy–egy feladatba, és a tanár meglepődve veszi észre, hogy ideje van:

-         segíteni az egyes diákoknak,

-         figyelni az egész osztályra,

-         figyelni a csoportokra,

           -     figyelni saját lelki és mentális állapotára,

                 -     pihenni.


 

színes borító, ragasztott
Ean: 978 963 06 040 17

nyelvtanítás- nyelvoktatás-segédanyag


3990,- Ft + 700 ft Postaköltség

Felad Rendelést

 db a

Nyelvtanítás-nyelvoktatás-segédanyag

 

 könyv nyelvtanulás szép nap szép napot könyvek angol baba nyelvtanulás gyermekvédelem Waldorf pedagógia nyelvtanítás nyelvtanulás oktatás nyelvek nyelv Lomb Kató alternatív o