Hevesi Mihály: A nyelvtanulás művészetéről
Hevesi Mihály:  A nyelvtanulás művészetéről

Kedvcsinálónak íródott e könyv mindazok számára, akik idegen nyelv tanulására vagy tanítására adják a fejüket. Hogyan lesz hatékony a nyelvtanulás és nyelvtanítás? Milyen nyelvtanulási módszerek léteznek? Miért művészet a nyelvtanulás?        
    A könyvből ötleteket meríthetünk egyéni nyelvtanulási stílusunk felépítéséhez és a nyelvtanulási stratégiánkhoz.. A hatékony nyelvtanulás csodamódszere nem létezik.  De igen is lehet öröm a nyelvtanulás. Ezekről a nyelvtanulási és nyelvtanítási módszerekről szól a könyv. Miért ne menne könnyebben a nyelvtanulás, ha teszem azt, kedvenc regényünket olvassuk, vagy kedvenc filmünket nézzük meg az idegen nyelven?
    Részletesen olvashatunk LOMB KATÓ nyelvtanulási módszeréről, aki 5 nyelven szinkrontolmács volt, és további 12 nyelvvel is kereste a kenyerét.    
   Továbbá a nyelvtanulásban átélt kudarc- és sikerélményeiről mesél VEKERDY TAMÁS, VUJITY TVRTKO, HABSBURG GYÖRGY, és SAM BETTS. A második részben megismerkedhetünk a nyelvtanulás holisztikus vagy humanisztikus módszereivel, a játékos nyelvtanulással, nyelvi játékokkal és részletesebben a Waldorf-iskola nyelvtanítási módszerével.

A kötetet szakmai szempontból Tolnai Antal lektorálta.

224 oldal, kartonált
ISBN 963 430 918 6

A KÖNYV JELEN PILLANATBAN e-könyv formátumban idekattintva vásárolható meg.)

 

VÉLMÉNYEK

Soha nem gondoltam arra az utólag alapvetőnek tűnő összefüggésre sem, hogy a ritmus és a nyelv között miféle szoros kapcsolat van. Az autoritmia jól rávilágított erre. Fabulya Edit (projekt menedzser)

Korábban külföldi konferenciák anyanyelvi előadóinak szövegéből alig értettem valamit.Legutóbb azonban az autoritmia gyakorlatainak köszönhetően szövegértési készségem látványosan javult. Kovács Miklós (egyetemi oktató)

…Ha nem ezzel a módszerrel próbálok magammal valamit kezdeni, utazhattam volna haza. De aztán lejárt a 3 hónapos próbaidőm és megkaptam a határozatlan idejű szerződést. Szóval megszereztem egy állást, Telefonokat intézek, számlát nyitok, orvostól tanácsot kérek németül. Kiss Judit (munkavállaló külföldön)

A szerző további művei:

Hevesi Mihály: Autoritmia- hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc zenénk, filmünk, regényünk, érdeklődési körünk alapján.

Hevesi Mihály: Autoritmia- hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc zenénk, filmünk, regényünk, érdeklődési körünk alapján.

Mihaly Hevesi : The Open Secret of Polylglots

Mihaly Hevesi : The Open Secret of Polylglots