Fõoldal    Könyveink   Könyveinkrõl írták    Kapcsolat      Felad Rendelést

____     Szépnap könyvek

Szobatisztaság

Hogyan lesz a gyermek szobatiszta?


A gyermek szobatisztává válását a szülők általában magától értetődőnek tartják. A szobatisztaság más képességekhez hasonlóan a gyermek első három évében alakul ki. Ennek ellenére sok szülő, talán Ön is, viszonylag korán, már a gyermek első születésnapja körül, érdeklődni kezd, hogyan zajlik a szobatisztaság folyamata.

Bemutatom, hogyan kezdi el a gyermek lépésről-lépésre észlelni végbelének és húgyhólyagjának a működését, és hogyan jut el végül oda, hogy uralni tudja vizelet- és székletürítését. Azért fontos tudni a sikerhez vezető út jellegzetes szakaszairól, hogy elkerüljük a bizonytalanságot.

Arról is szó lesz, mit jelent a „normális” vagy az „általános” a szobatisztaság területén. Ugyanis itt nem arról van szó, hogy minden gyermek ugyanúgy, ugyanabban az időpontban ér el egy bizonyos fejlődési stádiumot, hanem arról, hogy a szobatisztasághoz vezető úton a legtöbb gyermeknél megfigyelhetőek bizonyos hasonlóságok. Ezzel együtt gyakran előfordulnak eltérések, melyek szintén a szobatisztaság felé vezetnek.

 Mi a szobatisztaság?

 A szobatisztaság a húgyhólyag és a végbél biztos irányítását jelenti. A szobatisztasághoz tehát két, egymástól elkülönülő képességre van szükség: a gyereknek egyfelől a húgyhólyagot, másfelől a végbél működését kell tudni uralnia. A végbél kontrolljával kapcsolatban ritkán merül fel probléma, mert a gyermek, ha eljött az ideje hamar képessé válik arra, hogy alkalmas helyen és időben elvégezze a „dolgát”. Ha ez mégsem így történne, akkor a szülők és a gyerekek tanácstalanul állnak a tények előtt, és sürgős segítségre van szükségük.

Gyakran megfigyelhető, hogy a gyerekek hónapokkal, sőt akár egy évvel azelőtt a bilibe kakilnak, hogy a húgyhólyagjuk ürítését uralni tudnák. Vannak természetesen kivételek. Tartsa szem előtt, hogy minden gyerek a maga útját járja. Miért egyszerűbb a végbél műkdésének a kontrollja, mint a húgyhólyagé. Folytatáshoz Idekatt(a tanulámány??? letöltéséhez kattintson ide

     Bepisilés

Bekakilás

Éjszakai bepisilés 

szobatisztaság,szobatisztaságra nevelés, bilire szoktatás, szobatisztaság, beipisil, szobatisztaság, biliztetés,szobatiszta, szobatisztává válás, bekakilás, bepisilés,bekakil, bepisil,

Felad Rendelést

 db a


A szerzõnek küldött szülõi köszönetekbõl:

„A gyerekünk annyit iszik, amennyit csak akar, és mégis mélyen alszik. Ha szükséges, minden további nélkül kimegy a vécére és nem pisil be. Már hetek óta szobatiszta!”

Szobatisztaság