Jacques Lusseyran: Az élet ma kezdődik

Jacques Lusseyran: Az élet ma kezdődik

Jacques Lusseyran: Az élet ma kezdődik

Lusseyran a buchenwaldi koncentrációs táborban felfedezi, hogy a vers melegít. Errol, és más felelmelő tapasztalatakról szól ez az önéletrajzi írás az igazat és a szépet keresőknek.

“Harmincnégy évesen úgy érzem magam, mintha csak ma születtem volna. Ezt érzem minden egyes nap. Talán különösen hangzik, de ez az érzés annyira élénk, olyan mély és valós, hogy szeretném hangosan kikiáltani. Az élet ma kezdõdik…”

 

Forditotta: Hevesi Mihály, 112 oldal, kéménytáblás, védőborítós, új ár: 3190 Ft
ISBN: 978 963 430 186 8
VÉLMÉNYEK

„…Életerőt és életkedvet keresők számára sokszor idéztem, vagy olvastam fel Lusseyran könyveiből. Viszonyulása az élethez, emberekhez, betegséghez, sötétséghez, irányt mutat mindenki számára, akik nem szeretnék, hogy elsodorja Őket az ár…” MUSTÓ PÉTER S.J.

„A szerző morális és szociális érzékenysége sorsalakító tényezőként jelenik meg a könyvben. Ez a tényező a II. világháború tragikus eseményei között is aktívan és gyakorlatiasan támogatja őt emberi mivoltában. Jacques Lusseyran megvakulásának rettenetes élményét az említett érzékenység átalakítja, sőt pozitívvá teszi. Ennek következménye a látás ajándékként való visszanyerése, természetesen nem az ismert formában. A regény szórakoztatva csodálatos tanítást ad.” SZÉKELY ANIKÓ

„…A szerzõ, legtöbbünkkel ellentétben, akiknek szemünk van, ám mégsem látunk, vakon is megleli az életörömöt, és felrázza az embert…, igen valószínű, hogy ha könyvét olvasni kezdjük, le sem tudjuk majd tenni.” MICHAEL LEACH (U.S.C. magazin)

A szerző további művei:

 

Jacques Lusseyran: És lőn újra Világosság

Jacques Lusseyran: És lőn újra Világosság